Бърни Сандърс прави "политическа революция" в САЩ

Време е да се заемем с американския "корпоративен и финансов елит", каза Сандърс

Бърни Сандърс прави "политическа революция" в САЩ | StandartNews.com

След победата си на първичните избори на Демократическата партия в щата Ню Хемпшър, част от процеса по издигането на номинация на формацията за кандидат за президент за изборите през ноември, сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс нарече това, което той и неговите поддръжници са направили заедно, "нищо по-малко от началото на политическа революция".

Сандърс изтъкна, че тази победа изпраща "мощно послание" и че е време да се заемем с американския "корпоративен и финансов елит". Той благодари на доброволците в щата, подчертавайки, че те са причината за победата в Ню Хемпшър.

При преброени около 86 процента от подадените гласове, Сандърс зае първото място в първичните избори в Ню Хемпшър, като спечели 25,7 на сто от гласовете, като победи бившият кмет на Саут Бенд Пийт Бутиджидж с 1,3 процента. В първите първични избори в щата Айова през миналата седмица Бутиджидж победи Сандърс с малка преднина.

Дълго време смятан за фаворит в надпреварата, бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън претърпя тежко поражение, заемайки петото място, изпреварен от прогресивната сенаторка от щата Масачузетс Елизабет Уорън, отбелязва Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай