Британски премиер с ключова прогноза за Чарлз III

Синът на Елизабет II премина през най-дългата подготовка в историята

Британски премиер с ключова прогноза за Чарлз III | StandartNews.com

Чарлз III ще бъде "брилянтен" крал, след като премина през "най-дългата подготовка в историята", казва бившият британски премиер Дейвид Камерън в интервю за телевизионно предаване по телевизия Би Би Си, което ще бъде излъчено днес, предадоха Прес асосиейшън и ДПА, цитирани от БТА.

Камерън споделя, че докато е бил министър-председател, е имал аудиенции при тогавашния принц на Уелс, за да може Чарлз да се подготвя за кралското си задължение да провежда ежеседмични срещи с премиера.

"Имах аудиенции при принц Чарлз, докато кралица Елизабет II беше на трона, защото той искаше да започне да размишлява върху начина, по който ще провежда тези аудиенции", казва Камерън.

"Моите впечатления са, че той ще се справи брилянтно с тази работа. Той е брилянтен слушател, справя се брилянтно със задаването на въпроси и с даването на мъдри съвети. Това вероятно беше най-дългата подготовка в историята", изтъква Камерън, имайки предвид периода от живота си, който новият крал е прекарал като принц.

Камерън казва още, че Чарлз, подобно на майка си, е "превъзходен дипломат" и че ще се докаже като "достоен наследник" на кралица Елизабет, когато става дума за отстояването на британските интереси в чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай