Бразилия на колене! Как изненадаха огромната държава

Овладяно ли е положението

Бразилия на колене! Как изненадаха огромната държава | StandartNews.com

Голяма и неприятна изненада за огромната Бразилия.

Голяма част от северните и североизточните райони на страната останаха днес без електричество, а в останалата част на страната също бяха регистрирани временни прекъсвания на електрозахранването, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на Националния системен оператор, предаде БТА.

Поне 19 щата са засегнати, сочат данни на новинарския сайт G1. Спирането на захранването попречи и на обществения транспорт, а пътниците трябваше да бъдат евакуирани от линиите на метрото в големи градове, сред които Сао Пауло, Бело Оризонти и Салвадор. В други градове светофарите по пътищата спряха да работят.

Електроснабдяването спря в 8:31 часа местно време, съобщиха правителствените власти. В някои части на страната към 10 часа то е било възстановено, каза в изявление Националният системен оператор, но въпреки това много райони остават без електричество.

Бразилското правителство съобщи, цитирано от Ройтерс, че в южните, югоизточните и централно-западните региони вече има ток, а до момента в северните региони захранването е възстановено на 27%, а на североизток - 68%. В момента тече разследване, което да установи причината за прекъсването на енергията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай