Борис Джонсън прати двама министри на крака при Ердоган

Лиз Тръс (външни работи) и Бен Уолъс (отбрана) пристигат днес на посещение в Турция

Борис Джонсън прати двама министри на крака при Ердоган | StandartNews.com

Министрите на външните работи Лиз Тръс и на отбраната Бен Уолъс на Великобритания пристигат днес на посещение в Турция, където ще проведат отделни разговори в Анкара със своите колеги, съответно Мевлют Чавушоглу и Хулуси Акар, съобщава в. "Хюриет дейли нюз".

"На срещите ще бъдат обсъдени двустранните отношения, както и актуални регионални и международни въпроси", се казва в изявление на турското външно министерство по повод посещението на Тръс в Анкара.

Според източниците посещенията на двамата министри са планирани поотделно, като и двете ще бъдат посветени на продължаващата руска инвазия в Украйна, усилията за намиране на решение за хранителен коридор в Черно море, както и на дневния ред на срещата на върха на лидерите на НАТО на 28 и 30 юни в Мадрид.

По-рано тази седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън, по време на който бяха обсъдени отношенията между Турция и Великобритания и на първо място сътрудничеството в отбранителната промишленост, както и регионални теми, включително войната между Русия и Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай