Борис Джонсън получи първата доза от АстраЗенека

"Буквално не усетих нищо. Беше много добро, много бързо поставена ваксина"

Борис Джонсън получи първата доза от АстраЗенека | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън получи първата си доза от ваксината срещу Covid-19 на "АстраЗенека" и призова обществеността да направи същото, като каза, че "той не е усетил нищо", съобщава Ройтерс, цитирана от БНР.

56-годишният Джонсън беше ваксиниран в същата болница, където преди почти година беше настанен в реанимация и му беше подаван кислород през тръба в носа, след като се зарази с коронавирус и се разболя тежко. По-късно той призна, че е е бил толкова сериозно болен, че са били изготвени планове за това как да се съобщи за неговата смърт, напомня Ройтерс.

"Буквално не усетих нищо. Беше много добро, много бързо поставена ваксина", каза Джонсън в петък, след като му беше поставена инжекцията в болницата "Сейнт Томас" в Лондон.

"Всички, когато получите известието си, трябва да отидете да се ваксинирате, моля, отидете и се ваксинирайте, това е най-доброто нещо за вас, най-доброто нещо за вашето семейство и за всички останали", посочи още британският премиер.

Великобритания е на път да постави първа доза от коронавирусна ваксина на половината от всички възрастни британци, което я прави една от държави по света с най-бързо провеждащата се програма за ваксинация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай