Борис Джонсън: Не съм говорил за трупове

Великобритания е на пето място в света по броя на жертви от COVID

Борис Джонсън: Не съм говорил за трупове | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън отрече, че предпочита трупове пред това да обяви отново национален локдаун. Подобни твърдения се появиха в медии на Острова. Според тях премиерът заявил, че би предпочел трупове да се трупат с хиляди, отколкото да разпореди трети общонационален локдаун, предаде Ройтерс.Джонсън е изправен пред серия от обвинения в медиите по различни теми, вариращи от първоначалната му реакция на коронавирусната криза до това кой е финансирал ремонта на официалния му апартамент. Той и неговите поддръжници отхвърлят тези обвинения, които според противниците му показват, че той не е подходящ за поста.

Според анонимни източници на в. "Дейли мейл" през октомври премиерът заявил на заседание на Даунинг стрийт 10: "Никакви проклети локдауни повече, нека да оставим труповете да се трупат с хиляди".В отговор премиерът заяви, че не е казвал това и подчерта, че според него важното е да се гарантира, че локдауните са ефикасни. Министър Майкъл Гоув заяви, че е бил в същата стая и не е чул премиера да говори такива нещо.

Великобритания е на пето място в света по броя на жертви от ковид със 127 681 смъртни случая. Преди нея са само САЩ, Бразилия, Мексико и Индия, показват данни на университета Джон Хопкинс. Вчера бяха регистрирани 2064 нови случая на заразяване и шестима починали. По данни на правителството 33 752 885 души са получили поне по една доза, а 12 897 123 - по две дози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай