Бонус при влизане на Острова! Какво се иска

Антигенен тест за влизане в страната от 24 октомври

Бонус при влизане на Острова! Какво се иска | StandartNews.com

Великобритания ще изисква антигенен тест за влизане в страната от 24 октомври. Напълно ваксинираните срещу ковид пътници, пристигащи във Англия от държави с ниска степен на риск вече няма да се налага да си правят скъпи тестове за коронавирус.

Днес правителството съобщи, че от 24 октомври, когато започват междусрочните ваканции в голяма част от Великобритания, напълно ваксинираните пътници и повечето хора под 18 години, пристигащи от страни, които не са включени в червения списък, ще могат да си направят бърз антигенен тест през първия или преди втория ден от пристигането им в Обединеното кралство вместо лабораторен PCR.

"Отменянето на скъпото задължително PRC тестване ще подпомогне туристическия сектор и това е една голяма крачка напред към нормализирането на международните пътувания и окуражаването на хората спокойно да си правят резервации за празниците", заяви британският министър на транспорта Грант Шапс.

Националната здравна служба ще предостави безплатен PCR тест на всеки, който е дал положителен резултат на антигенния тест, за да може той да бъде потвърден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай