"Боко Харам" извърши масово клане в нигерийския град Бага

"Боко Харам" извърши масово клане в нигерийския град Бага | StandartNews.com

Бага. Екстремисти на терористичната групировка "Боко Харам" са атакували град в северна Нигерия, а в следствие на нападението има над 2000 жертви, чиито тела са навсякъде, информира CNN. Те лежат в нигерийския град Бага.

Международната неправителствена организация за защита на човешките права Amnesty International нарече това „най-смъртоносното масово клане" в историята на „Боко Харам".

Екстремистите са сеели куршумите при нахлуването си в града миналия уикенд с камиони и бронирани коли.

„Силите на реда отвърнаха мигновено, като изпратиха значителни военни сили и средства в града и извършиха въздушни удари срещу позиции на екстремистите", заяви представител на нигерийското правителство.

Момиченце камикадзе уби 19 души в Нигерия

Момиченце на не повече от 10-годишна възраст с шахидски пояс се самовзриви на оживен пазар в нигерийския град Майдугури, столицата на северния щат Борно, който почти ежедневно е удрян от насилието на екстремистката групировка Боко Харам. Това съобщи испанската агенция ЕФЕ, добавяйки, че атентатът е извършен малко, след като полицията е задържала друг предполагаем терорист в същия район.

Според агенция Фран прес при атаката са убити най-малко 19 души, а други 18 са били ранени. Все още никой не е поел отговорност, но никой не се съмнява, че нападението е дело на Боко Харам.

Групировката се стреми да наложи ислямска държава и е убила над 3000 души през 2014 г. в този си стремеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай