Българка в Израел: Толкова страшно никога не е било

Сутринта се събудихме в 5:30 ч. със сирени и никой не повярва, казва нашенката

Българка в Израел: Толкова страшно никога не е било | StandartNews.com

„Хамас“ нанесе изненадващ ракетен обстрел срещу Израел. Това принуди премиерът на Израел да отговори със светкавична военна операция и да обяви пред света, че двете страни отново са „в състояние на война“.

Сигнал за тревога в Израел събужда българката Рина Бакалов, която живее в Тел Авив. Хората не са очаквали нападение в деня, в който Израел празнува едни от големите си празници, казва тя.“Сутринта се събудихме в 5:30 ч. със сирени и никой не повярва. Толкова страшно никога не е било. Повтаря се нещо като Кипурската война. Всичко беше така спокойно, военните са си по къщите, и изведнъж те нападат“, разказва Рина Бакалов, българка в Израел.

5000 ракети са били изстреляни по различни израелски градове от началото на деня. До момента е потвърдена смъртта на най-малко 40 израелски граждани, съобщава се за стотици ранени.

Има и взети заложници. Последваха ответни удари по ивицата Газа – броят на загиналите е близо 200, казват палестинските здравни власти.

Военната операция  идва след месеци на напрежение и насилие между израелци и палестинци в окупирания от Израел Западане бряг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай