Българка се превърна в герой в Англия - изроди бебе във влак

Марияна Андреева дори няма медицинско образование, но успяла да се намеси адекватно и да помогне на родилката

Българка се превърна в герой в Англия - изроди бебе във влак | StandartNews.com

Българка се превърна в герой, след като помогна за израждането на бебе във влак във Великобритания. Героинята се казва Марияна Андреева, на 52 години, и живее в градчето Илфорд, намиращо се на около 20 км източно от Лондон.

Случаят се разиграва в четвъртък вечер във влака от Рейнъм за Стратфорд.

Бременна жена започнала да ражда и тогава първа инициативата поела именно българката, която дори няма медицинско образование.

"Помогнах на майката да се съблече и тогава осъзнах, че бебето е на път. Повика другите пътници да ми помогнат и я сложихме пода. Бях много уплашена и стресирана - както и майката", разказва Андреева пред Evening Standard.

С помощта на другите пътници и персонала на транспортната компания, Андреева постлала палто под майката и ѝ казала да напъва. Няколко минути по-късно бял свят се появило и здраво момченце.

Влакът е бил задържан след пристигането си на гарата, около 21:00 ч., за да се изчака линейката, след което парамедиците закарали майката и сина ѝ в близката болница. И двамата са в добро здраве.

"За щастие бях на на точното място в точното време. С двете си ръце помогнах на жената безопасно да роди бебето си", допълва Марияна.

Тя работи като чистачка. Няма медицинско образование, но все пак казва, че си има идея за какво става въпрос, след като вече е родила три деца – Кристиян, Петя и Деница.

Признава, че би искала да се запознае лично с жената, на която е помогнала и да се увери, че тя и детенцето ѝ са добре.

"Всичко, което знам за жената е възрастта ѝ и че бебето ѝ е момче. Бих искала да се срещна с нея, след като бях до нея в най-важния момент от живота ѝ. Бих искала да се уверя, че е окей и искам да се видя с нея", заявава българката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Зорница
Коментирай