Българин влиза в предизборната битка за Лондон

Сънародникът ни живее от 23 г. в британската столица

Българин влиза в предизборната битка за Лондон | StandartNews.com

За първи път българин се включва в изборната надпревара за местна власт в Лондон. Изборите се смятат за ключови за бъдещето на Борис Джонсън, като лидер на управляващата във Великобритания консервативна партия.

Местните избори се смятат за ключови, тъй като могат да очертаят обществените настроения и по някои важни национални въпроси като справянето с пандемията, военното подпомагане на Украйна и 7-процентовата инфлация, която е рекордна за последните 30 г., както и за „Партигейт“ - купоните на правителството по време на пандемията, съобщи bTV.

Българската следа в изборите е Нишан Джингозян - кандидат за общински съветник от Лейбъристката партия в район Енфийлд. Живее от 23 г. в британската столица и познава добре проблемите ѝ, тъй като е бил служител на общинската администрация. Работил е основно по проекти за интеграция на имигранти.

„Липса на политическо представителство на политическо ниво е едно от най-големите предизвикателства пред българската общност във Великобритания. Надявам се с участието ми в изборите да променим тази негативна тенденция във Великобритания“, заяви Нишан Джингозян.

Лидерът на опозицията Киър Стармър и премиерът Борис Джонсън активно се включиха в политическата кампания. Като една от най-коментираните срещи беше на Джонсън с пенсионерка, която стои по цял ден в обществения транспорт на Лондон, защото няма пари за отопление след увеличаването с 54% на сметките за ток и газ от април. Според Джонсън това е възможно, защото неговата партия е осигурила безплатен транспорт на хората над 60 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай