Бивш функционер на Кремъл разкри от какво страда Путин

Кремъл обаче категорично отрича държавният глава да изпитва проблеми със здравето

Бивш функционер на Кремъл разкри от какво страда Путин | StandartNews.com

Последните публични изяви на руския президент Владимир Путин отново породиха слуховете за здравословното му състояние.

Въпреки че Кремъл категорично отрича държавният глава да изпитва проблеми със здравето, някои световни медии вече оповестиха информациите, че Путин страда от Паркинсон и че е диагностициран с рак.

Британският вестник "Сън" е едно от изданията, което сериозно се е заело с темата, като в една от статиите се цитира изказване на бившия функционер на Кремъл Валерий Соловей.

Второто заболяване е много, много по-опасно от първото, което не застрашава физически здравето му, но ограничава публичните му прояви. Но диагностицирането (с рак) е вече опасно и фатално, коментира Соловей, който е бивш ръководител на Факултета по публични отношения към Московския държавен институт по международни отношения.

В един от анализите на Института "Робърт Лансинг" пише, че през тази седмица здравословното състояние на Путин се е влошило до такава степен, че "поставя под въпрос дали (Путин) би бил способен да изпълнява служебните задължения до края на тази година", информира Infobae.

"Прогнозите сочат, че режимът е на път да се промени през зимата на 2022-2023 г. В противен случай Кремъл рискува да бъде ръководен от човек с увреждания, с обезличена група хора, управляващи странатафункционар, се казва в доклада на института.

В доклада се съобщава още, че през ноември 2020 г. руският президент е изпитвал физически и ментални проблеми, но едва през септември 2021 г. те са станали видими и за обществеността.

Краткият период между първите признаци, когато слуховете за диагностицираното заболяване се разпространяват във вътрешния кръг на Путин, и видимите признаци за проблема, означава, че болестта прогресира доста бързо, тъй като Путин е принуден да се консултира с лекарите си няколко пъти в седмицата, обобщава докладът по темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай