Вторник,

Бил Гейтс в атака! Каза решаващи думи за света

От: Редактор -
4496
Бил Гейтс в атака! Каза решаващи думи за света
A
A
A

Призивите да бъде спряно разработването на изкуствен интелект няма да решат бъдещите предизвикателства, заяви съоснователят на компанията "Майкрософт" (Microsoft) Бил Гейтс. Това e първият му публичен коментар, откакто отворено писмо разпали дебат за бъдещето на технологията, предаде Ройтерс.

Гейтс каза в интервю за новинарската агенция, че би било по-подходящо вниманието да се съсредоточи върху това как най-добре да се използват разработките в областта на изкуствения интелект, тъй като е трудно да се предвиди как евентуално спиране на работата в тази сфера би могло да действа на глобално ниво, предава БТА.

Миналата седмица беше публикувано отворено писмо, подписано от предприемача Илон Мъск и над 1000 специалисти по изкуствен интелект, в което се настояваше спешно да бъде прекъснато разработването на по-мощни системи от новия чатбот "ЧатДжиПиТи-4" на подкрепяната от "Майкрософт" компания "Оупън Ей Ай". Специалистите, сред които съоснователят на компанията "Епъл" Стив Возняк, заявиха в писмото, че е необходимо да се преценят възможните рискове и ползи за обществото.

"Не мисля, че като се отправя подобно искане към една конкретна група, това ще реши предизвикателствата", каза Гейтс. "Очевидно има големи ползи от тези неща. Това, което е необходимо да направим, е да определим областите, които крият опасности", заяви той.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com