Безплатна почивка в Гърция. За кого?

Едноседмичен безплатен престой на Родос

Безплатна почивка в Гърция. За кого? | StandartNews.com

Атина съобщи, че ще предложи едноседмичен безплатен престой на Родос през 2024 г. на туристи, чиято ваканция е била прекъсната заради горските пожари, продължили дни наред на острова през юли, предаде "Ройтерс". Те нанесоха щети на домове и хотели и принудиха хиляди да се евакуират.

Родос е деветият по големина остров в източно Средиземно море и е сред най- полулярните места за почивка.

Пожарите започнаха на 18 юли в централен Родос и, раздухвани от силни ветрове, пламъците се разпространиха към източното и южното крайбрежие. Гърция съобщи, че е извършила най-голямата евакуация, предприемана някога в страната.

Повече от 20 хил. туристи и местни жители бяха принудени да напуснат домовете си и крайбрежните хотели.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис каза пред британската телевизия ITV в сряда, че горският пожар е засегнал 15% от Родос и че ситуацията вече се е "върнала към нормалното", но властите "разбират, че е причинил известно неудобство на посетителите".

"За всички, чиято ваканция беше прекъсната в резултат на горски пожари, гръцкото правителство в сътрудничество с местните власти ще предложи една седмица безплатни ваканции на Родос следващата пролет, следващата есен, така че да гарантираме, че ще се върнат на острова и ще се насладят на естествената му красота", отбеляза Мицотакис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай