Бежанци атакували и дискотеки на Нова година

Бежанци атакували и дискотеки на Нова година | StandartNews.com

Около 500 мигранти са се опитали да нахлуят в няколко нощни клуба в германския град Билефелд в новогодишната нощ, съобщава в. Die Welt.

Първоначалните информации бяха, че е имало леки сблъсъци между полицията и бежанци в града. Изданието обаче съобщава, че причина за сблъсъците е бил опит на около 500 мъже да нахлуят в нощен клуб в града. Управата на клуба на няколко пъти викала полиция. След това тълпата се е разпръснала, но е имало нови опити за нахлуване в други клубове на по-малки групи. Die Welt се позовава на полицейския доклад, според който в единия от клубовете също е имало сексуални нападения над жени.

Полицията в Кьолн мълчала за агресивни имигранти

Меркел иска по-строги закони срещу престъпниците чужденци

Германската полиция умишлено си е мълчала за престъпления, извършвани от бежанци, разкри германският в. "Билд". На служителите на реда било наредено да не афишират подобни прояви и да съобщават за тях само ако бъдат изрично попитани от медиите. Междувременно броят на оплакванията от атаки на чужденци продължава да расте, а канцлерката Ангела Меркел обяви, че са нужни по-строги мерки срещу чужденците, които нарушават обществения ред.

Официално причината, поради която полицаите трябвало да си мълчат за бежанците, била за да не провокират крайнодесни настроения в обществото. По данни на изданието подобно разпореждане са получили силите на реда в провинциите Хесен и Северен Рейн-Вестфалия. "Делата за углавни престъпления, в извършването на които се подозират лица, притежаващи чуждестранно гражданство и регистрирани в центровете за прием на бежанци, ги отделяме настрани. Ръководството даде ясни указания да не афишираме такива случаи и да предоставяме данни само в отговор на директни запитвания от представителите на средствата за масова информация", твърди високопоставен служител на правоохранителните органи във Франкфурт на Майн.

По думите на Михаел Шайх, говорител на вътрешното министерство на провинция Хесен, ръководителите на отделите за връзки с обществеността са били предупредени, че негативната информация за бежанци може да бъде използвана от десни екстремисти, които да провокират престъпления срещу търсещите убежище.

Съобщенията за сексуално посегателство срещу жени в Брюксел вече провокираха широко обществено недоволство и последващи протести. Днес германската полиция се опитваше да опази от инциденти два паралелни протеста - на крайно дясното движение "Пегида" и крайноляв контрапротест. В същото време в Кьолн имаше демонстрации и на феминистки движения. От полицията в града съобщиха, че броят на оплакванията срещу бежанци в новогодишната нощ е достигнал 200.
Германската канцлерка Ангела Меркел призна в петък вечер, че броят на бежанците, пристигащи в страната, е твърде голям. Тя се обяви за промяна в законодателството и по-строги мерки за бежанците, които нарушават германските закони. "Когато се извършват престъпления и хората излизат извън закона, трябва да има последици", заяви Меркел пред репортери. По настоящото законодателство бежанците могат да бъдат депортирани само ако са осъдени на повече от 3 г. затвор и ако бъде доказано, че животът им не е застрашен в родните им страни. Предложенията на правителството сега са за улесняване на процедурата за депортиране и изселване от страната дори на тези с условни присъди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай