Без коли в Гърция по Великден?

Възможно е властите да наложат забрана

Без коли в Гърция по Великден? | StandartNews.com

Гръцкото правителство е решено да ограничи разпространението на коронавирус през великденските празници и дори обмисля да наложи "комендантски час" за автомобилите на 18-19 април.

Целта е да се попречи на гърците да посещават роднини и приятели, за да празнуват заедно Великден, както повелява традицията. Говорителят на правителството Стелиос Пецас заяви, че "посещенията на роднини и приятели за празнуване на Великден не се предвиждат".

След Възкресение в полунощ събота гърците традиционно празнуват с членове на семейството, роднини и приятели. В неделя традиционно празнуват с агнешко печено на шиш с още повече хора около претрупана маса в дворове, градини или балкони.

Гърция не е полицейска държава и правителството разчита на "силата на убеждаване", за да убеди гражданите, че ограничаването на движението им по-специално по празниците на Великден е най-добрият начин да се ограничи разпространението на новия коронавирус, заяви говорителят на Стелиос Пецас, цитиран от "Катимерини".

"Гражданите разбират, че това е безпрецедентна ситуация, нещо, което никога не сме преживявали досега. Всички разбират, че в момента живеем в съвсем различна рамка. Тази година няма да правим това, което правим всяка друга година".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай