Берлускони изписан от болницата в тежко състояние

Четирикратният премиер на Италия прекарал 24 дни на легло

Берлускони изписан от болницата в тежко състояние | StandartNews.com

Състоянието на четирикратния премиер на Италия Силвио Берлускони става все по-тежко, гласи изтеклата от болница „Сан Рафаеле“ информация, където той прекара 24 дни, съобщава „Монитор“. Констатациите на някои от лекуващите го лекари е, че в момента 84-годишният Берлускони е изключително слаб, с нищожни съпротивителни сили, като имунната му система направо буксувала. За беда докторите не успявали да се спрвят с хроничната възпалителна патология, от която страда от години бившия министър председател и която се била усложнила след боледуването му през миналия септември от „Ковид-19“. Тогава коронавирусът причини на експремиера остра двустранна бронхопневомония и той остана хоспитализиран в „Сан Рафаеле“ две седмици. За съжаление напоследък се увеличавали и проблемите на Берлускони със сърцето – той има три байпаса, през 2016 г. бе сменена аортната му клапа и на няколко пъти бе лекуван в престижни клиники на САЩ и Великобритания.

Силвио Берлускони бе откаран завчера вкъщи по негово желание. И въпреки ожесточената съпротива на лекарите от престижното здравно заведение, начело с личния му доверен доктор проф. Алберто Дзангрило.

Медиците се били съгласили видният им пациент да бъде преместен в имението си в градчето Аркоре, само след като там била обзаведена свръх модерна болнична стая с нужния инструментариум в пълен комплект. Там той щял да бъде държан непрекъснато под око от нарочен екип, като „белите престилки“ били разрешили компания да му прави единствено неговата последна приятелка – с половин век по-младата депутатка от партията „Форца Италия!“ Марта Фашина.

А що се отнася до преместването на експремиера от болницата в дома му, според носещата се през последните часове из Милано мълва, той бил споделил пред негови близки, че ако му било писано да напуска този свят, искал това да се случи вкъщи и до любимата жена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай