Берлин посрещна Чарлз Трети (СНИМКИ)

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му постлаха червения килим

Берлин посрещна Чарлз Трети (СНИМКИ) | StandartNews.com

Крал Чарлз Трети пристигна в Берлин с кралицата-консорт Камила. Това е първото му задгранично държавно посещение като монарх, след като първата му планирана визита до Франция беше отменена заради протестите в страната.

Кацайки на летище Берлин "Бранденбург" в сряда следобед, Чарлз и съпругата му бяха посрещнати от германски официални лица, като Камила получи букет цветя. От летището кралската двойка се отправи към Бранденбургската врата в центъра на града за церемония по посрещане с военни почести.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Буденбендер постлаха червения килим за гостуващия монарх. Те посрещнаха Чарлз и Камила на "Паризер плац" (Парижкия площад) с пълно церемониално посрещане.

Това е първият път, когато държавен глава официално е посрещнат пред Бранденбургската врата в Берлин, а не в замъка Белвю, официалната резиденция на германския президент.

Когато членовете на кралското семейство излязоха от колата, тълпата аплодираше, а привържениците нетърпеливо развяваха германски и британски знамена над главите им.

След изпълнение на националните химни на двете страни, кралят, придружен от президента, инспектира почетната гвардия, преди да зарадва тълпите, като се отправиха към тях, за да ги поздравят.

Камила - облечена в тюркоазена рокля и палто с шапка от ирландския модист Филип Трейси и придружена от Буденбендер, направи същото от другата страна на Паризер Плац.

По-рано полицията ограничи достъпа до "Паризер плац", където след проверки за сигурност около 1500 зрители бяха допуснати да гледат посрещането на краля от армията.

Около 900 полицаи днес гарантират сигурността на британския крал Чарлз Трети и съпругата му Камила в Германия, заяви говорител на полицейската служба, цитиран от ДПА. Районът около луксозния хотел "Адлон" до Бранденбургската врата, където отсяда семейството, е отцепен. Заграждения с вход са разположени и в по-широкия правителствен район, където Чарлз ще бъде посрещнат в двореца Белвю - официалната резиденция на федералния президент, както и във федералната канцелария и в Бундестага.

Специални звена на германската федерална полиция и охранители от Великобритания ще отговарят за непосредствената сигурност на британското кралско семейство. Кучета, обучени да откриват експлозиви, също ще обхождат ключови локации и превозни средства.

Утре броят на ангажираните полицаи се очаква да стигне 1100, тъй като кралската двойка има наситена програма в Берлин.

Чарлз Трети ще произнесе в четвъртък реч в германския парламент и ще се срещне с украински бежанци в Германия. Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и кралската двойка ще посетят германо-британска военна част в провинция Бранденбург, западно от Берлин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай