Байдън се озъби на Путин! Сериозно предупреждение

Ще се сблъска с голямата мощ на НАТО

Байдън се озъби на Путин! Сериозно предупреждение | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън предупреди Русия, че Съединените американски щати ще защитят всеки сантиметър от територията на НАТО срещу възможна руска атака, предаде „Ню Йорк Таймс”.

Предупреждението на Байдън е отправено на фона на струпването на огромен брой руски войски до украинската граница, в Беларус и в окупирания Крим.

Вчера Русия обяви, че изтегля своите войски, но Вашингтон продължава да смята, че все още има риск от инвазия в Украйна. Американският президент недвусмислено заяви, че западните страни искат диалог с Кремъл, но са готови да се защитят от военна агресия.

„Съединените щати ще защитават всеки сантиметър от територията на НАТО с пълната сила на американската мощ. Атака срещу една страна от НАТО е атака срещу всички нас”, заяви Джо Байдън. Русия поиска гаранции от НАТО, че Украйна никога няма да бъде приета в Алианса – искане, което бе отхвърлено.

Байдън заяви, че американските служби не са потвърдили твърдението на Русия, че изтегля част от войските си от границата с Украйна. Руските сили остават в заплашителна позиция и „инвазията остава напълно възможна“, посочи президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай