Бащата на масовия убиец се извини

Обама замина за кървавия град

Бащата на масовия убиец се извини | StandartNews.com

Вашингтон. Американският президент Барак Обама заминава за Кънекткът, за да се присъедини към траура за 20-те жертви на кървавата баня в щата. Това съобщи Ройтерс.

Там всички ще очакват да чуят какви мерки той иска д апредприеме, за да няма подобни трагедии в бъдеще. В събота някои адвокати от демократите призоваха за приемането на нови мерки за контрол над оръжията.

20 деца и 6 жени бяха застреляни в петък в училище в Ню таун от 20-годишния Адам Ланза. Полицията все още търси обяснение за мотивите на младежа.

Една от жертвите - Оливиа Енгъл, е трябвало д аиграе ангел в църковна пиеса. Сега тя е ангел на небето, казва монсеньор Робърт. Друго от децата - Емили Паркър, е учило португалски заедно с баща си. Траурната страница за нея във фейсбук има  147 000 харесвания, пише Ройтерс.

27-годишната учителка Вики Лей, която спасила животът на учениците си като застанала между тях и убиеца е обявена за геориня от английския вестник Индипендънт.

Много рядко жертвите на подобно масово покушение са толкова млади и невинни, пишат американските медии.

Нашите сърца са със семействата и приятелите на тези, които са загубили любими хора и на тези, които са ранени, нашето семейство скърби заедно със засегнатите от тази ужасяваща трагедия, заяви след трагедията бащата на Адам Ланза.

Няма думи, които да опишат точно колко сме съкрушени, ние също се питаме защо и сътрудничим изцяло на  правоприлагащите органи, казва в изявление бащата на младежа. Според него синът му е страдал от лека форма на аутизъм.

Междувременно стана ясно, че полицията в щата Оклахома е арестувала ученик, за когото се предполага, че е искал да устрои взрив и стрелба в училище в град Бартсвил, пише „Дейли мейл”.

18-годишният Сами Ийгълбеър Чавес е задържан около 4,30 часа сутринта в петък след постъпила в предходния ден информация за предполагаемия план. Тийнейджърът се е опитал да убеди свой приятел да му помогне да привлече в аудиторията на гимназията възможно най-много ученици. След това той искал да затвори вратите и да убие младежите с бомби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай