България е домакин на висш ЕС форум

България е домакин на висш ЕС форум | StandartNews.com

Борисов и Крецу ще открият в София конференция за анализ на постиженията на кохезионната политиката на Европейския съюз

Министър-председателят Бойко Борисов и европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу ще открият в София конференция за анализ на постиженията на политиката по сближаване на Европейския съюз за периода 2007-2013 и на предизвикателствата, свързани с нейното прилагане през призмата на резултатността. Това съобщиха от правителствената пресслулжба. 

Форумът „Кохезионната политика на ЕС – ориентация към резултати" е организиран от Генерална дирекция „Регионално развитие" на ЕК и ще се проведе в България за първи път.

Събитието ще събере близо 500 участника от всички държави-членки, сред които представители на Европейската комисия и Европейския парламент, Европейската сметна палата и служители в националните администрации от целия Европейски съюз.

Във форума ще участват още заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепремиерът на Словакия, отговарящ за Кохезионната политика, Петер Пелегрини.

Конференцията ще се проведе в София Хотел Балкан от 9,30 часа в четвъртък, 16 юни 2016 г. Откриването е отворено за медии.

Комисар Корина Крецу и вицепремиерите на България Томислав Дончев и на Словакия Петер Пелегрини ще участват в пресконференция от 10,45 ч. в зала „Рига" на София Хотел Балкан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай