Атина заклещена в огнен пръстен. Зловещи видеа

Обявена е масова евакуация

Атина заклещена в огнен пръстен. Зловещи видеа | StandartNews.com

Огненият апокалипсис в Гърция продължава. Атина се оказа заклещена в пръстен от пламъци. В мрежата се появиха зловещи видеа, показващи бедствието. На кадрите се вижда как жителите на предградията на столицата напускат домовете си.

Гръцките власти съобщават, че е обявена масова евакуация, пише GlasNews.bg, цитиран от БЛИЦ.

Мобилизирани са всички ресурси, които се хвърлят в борбата с горските пожари, бушуващи в предградията Вотонас и Маратон. Хората панически бягат. От небето пада пепел.

При температура от +47°C се отчитат 154 естествени огнища, които са се увеличили с 98 само за последните 24 часа. Медиите обаче уточняват, че термовизионните камери на дронове в центъра на Атина показват + 55 ° C.

Видео в Instagram показва хора, които пътуват с ферибот от малкия град Лимни в Евия. Самият град „изгорял до основи“, отбелязва авторът на публикацията.

„Пълно бедствие. Представете си, че живеете тихо до морето, а на следващия ден трябва да напуснете дома си, за да не го видите никога повече. Това е сърцераздирателно “, пише авторът на видеото.

В интервю за британското издание The Guardian шефът на пожарната в Атина Елени Миривили определя случващото се е като апокалипсис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай