Алгафари: Отговорност за сигурността носи Асад

Алгафари: Отговорност за сигурността носи Асад | StandartNews.com

София. Асоциацията на свободните сирийци в България обяви, че отговорността за сигурността на населението в Сирия носят президентът Башар Асад, правителството и парламентът, а режимът не успява да се справи със ситуацията.

"От Асоциацията се обединяваме, че независимо кой е стрелял и как, режимът в Сирия не успява да се справи със ситуацията, с опазването на спокойствието, мира, живота и сигурността на населението", каза режисьорът и пиар специалист Нидал Алгафари на пресконференция вчера по повод атаките от сряда.

Той съобщи още, че около 50 сирийски бежанци стигат всеки ден до България, а страната ни не е подготвена да поеме имигрантската вълна от размирната държава. Няма яснота какъв е броят на сирийските бежанци в България в момента, но може би има около 2000-3000 души, предположи Алгафари.

Той разказа още, че брат му Басел, който живеел в Сирия, е бил арестуван и държан в продължение на месеци от сирийската полиция с абсурдни обвинения, след като режисьорът съобщи на пресконференция през април, че и.д. посланикът на Сирия у нас Башар Сафие е бил агент на сирийската Държавна сигурност, измъчвал е хора и е пратен в България, за да създава конфликти между сирийската общност у нас. После бил обвинен последователно в наркотрафик, наркомания и притежание на наркотици. Накрая бил освободен и сега е в България, разказа Алгафари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай