9 станаха жертвите от влаковата катастрофа в Турция

Инцидентът стана тази сутрин в окръг Анкара, Централна Турция, скоро след потеглянето на скоростния влак, когато машината се сблъска с локомотив, извършващ инспекция на релсовия път...

9 станаха жертвите от влаковата катастрофа в Турция | StandartNews.com

Броят на жертвите на влаковата катастрофа в Турция продължава да расте, като по най-нови данни загиналите са нараснали на девет души, съобщи турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на министъра на транспорта Джахит Турхан.

Инцидентът стана тази сутрин в окръг Анкара, Централна Турция, скоро след потеглянето на скоростния влак, когато машината се сблъска с локомотив, извършващ инспекция на релсовия път.

Турхан уточни, че високоскоростният влак е потеглил от анкарската гара в 6.30 ч. (5.30 ч. българско време), а около шест минути по-късно се е блъснал челно в локомотива.

По последни данни са загинали общо девет души, като трима от тях са машинисти, а останалите шестима пътници. Един от пътниците е издъхнал в болницата, каза още министърът.

В лечебни заведения към момента са настанени 47 пътници на високоскоростния влак, добави Турхан и пожела на всичките бързо оздравяване.

Анкарската прокуратура е започнала разследване по случая.

Министерството на транспорта и инфраструктурата съобщи по-рано днес, че локомотивът, извършващ контрол на релсите, не е трябвало да се намира на мястото на катастрофата. Възможно е проблемът да е резултат от сигнализационен или комуникационен проблем, посочва телевизията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай