800 хиляди на церемонията за 2-ри мандат на Обама

800 хиляди на церемонията за 2-ри мандат на Обама | StandartNews.com

Вашингтон.Вашингтон се подготвя да посрещне между 500 и 800 хиляди гости за 57-мото встъпване в длъжност на американски президент.

Денят за служба дава възможност гражданите да се включат в доброволни дейности в помощ на своите общности, като така почетат делото на бореца за граждански права Мартин Лутър Кинг.

Сценарият предвижда президентът Барак Обама да даде думата и на осем граждани. Това са хора, които ще разкажат за живота си по време на първия мандат на президента и ще разкрият основните му постижения. В деня на встъпване в длъжност по време на парада те ще са качени на платформата нашата нация, нашето бъдеще, след което ще посетят и един от баловете.

Освен това в първия ден от отбелязването на началото на втория мандат Барак Обама, първата дама Мишел Обама и съпругата на вицепрезидента Джо Байден -Джил ще са домакини на концерт на децата на Америка, също както направиха преди 4 години. Концертът ще обърне специално внимание на семействата на военнослужещите и тяхната отдаденост и пожертвоваемост.

Утре в американската столица ще бъде полагането на клетва в деня, отреден за това в Конституцията. Тази година за седми път в историята денят се пада в неделя, което позволява и още едно полагане на клетва в понеделник, когато ще бъде и основната церемония. Във вторник президентът и вицепрезидентът ще вземат участие в молитвена служба в националната катедрала на столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай