7,3 по Рихтер разтърси Индонезия

7,3 по Рихтер разтърси Индонезия | StandartNews.com

Трус с магнитуд 7,3 разтърси островите Малуку в Източна Индонезия, сочат данни на Американската геоложка служба. Властите издадоха предупреждение за цунами заради земетресението.

Трусът е станал на дълбочина от 46 км, на 154 км северозападно от Кота Тернат. "Възможно е бреговете в радиус от 300 км да бъдат достигнати от вълни цунами", съобщи Тихоокеанският център за предупреждение за цунами, цитиран от БГНЕС.

Има вероятност вълни цунами да връхлетят части от Индонезия, Филипините, Япония Тайван, както и острови в Южния Пасифик, предупреждават от центъра. Вълни цунами между 30 сантиметра и един метър могат да ударят части на Индонезия, както и такива под 30 сантиметра се очакват за бреговете на Филипините, уточниха експертите.

"Издадохме ранно предупреждение за цунами", каза по-рано официален представител на индонезийската метеорологична агенция.

"Казваме на местните граждани да внимават за цунами в районите по крайбрежието", каза филипинският сеизмолог Юлиус Галджиано и уточни, че във Филипините също е издадено предупреждение за цунами.
До момента няма данни за щети или пострадали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай