20 години затвор за китайка, осиновила 118 деца

Ли Лидзюен, е "злоупотребила с влиянието на сиропиталището"

20 години затвор за китайка, осиновила 118 деца | StandartNews.com

54-годишната Ли Йенся е призната за виновна в съда в провинция Хъбей за изнудване, измама, фалшификация и смущаване на обществения ред. Бившата собственичка на сиропиталище, която някога беше наричана Обичаща майка, беше глобена с 2,67 млн. юана (388 000 долара). Петнадесет съучастници, включително и нейният приятел, също бяха осъдени.

Съдът установи, че Ли Йенся, известна също като Ли Лидзюен, е "злоупотребила с влиянието на сиропиталището". Нейният приятел Сю Ци е обвинен в нарушаване на обществения ред, изнудване, измама и умишлено нараняване. Той получи присъда от 12,5 години затвор и глоба от 1,2 милиона юана. Някои от останалите 14 съучастници получиха присъди до четири години.

Ли за първи път влезе в медиите през 2006 г., след като стана известно, че приема десетки деца в родния си град Вуан, малко градче в провинция Хъбей. Тя каза пред медиите, че била омъжена, но се развела. Бившият ѝ съпруг продал сина им на трафикант на хора за 7000 юана. Тя успяла да си върне сина и тогава решила, че иска да се опита да помогне на други деца. През годините тя натрупва значително благосъстояние и става една от най-богатите жени в Хъбей.

Тя осиновила десетки други деца и отворила сиропиталище. През 2017 г. броят на децата достига 118. Именно през тази година правителството получава информация от членове на обществеността, които ги предупреждават за подозрителни дейности. През май 2018 г. полицията установи, че Ли има повече от 20 милиона юана и 20 000 долара в банковите си сметки и притежава луксозни автомобили като „Ленд Роувър“ и „Мерцедес Бенц“. Беше открито, че от 2011 г. тя се занимава с незаконни дейности. Беше установено, че 54-годишната жена е спечелила пари под претекст за изграждане на "Село на любов" за приютените деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай