Петък,

Зелените в ЕП ще изпитват Урсула фон дер Лайен

От: Редактори -
265
Зелените в ЕП ще изпитват Урсула фон дер Лайен
A
A
A

Групата на Зелените в Европейския парламент съобщи, че насрочва за сряда вечер открито изслушване на предложената от Европейския съвет за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Изслушването пред евродепутатите от парламентарната група ще бъде излъчвано на живо в интернет.

Тази среща ще бъде възможност да оценим кандидатурата на Лайен преди гласуването на ЕП следващата седмица, се посочва в съобщението. Снощи ръководството на групата на Зелените съобщи, че се е срещнало с Лайен и е поискало програма за намеренията й за "спасяването" на мигранти в Средиземно море, по отношение на върховенството на закона, както и за ясни цели при опазването на природата.

Изглежда засега Зелените не са убедени, че ще подкрепят Лайен в очакваното във вторник гласуване на ЕП в Страсбург по предложението на Европейския съвет. По неофициална информация останалите водещи групи в ЕП също още не са осигурили всички гласове на своите евродепутати за подкрепа на предложената от държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС сделка за разпределянето на висшите длъжности в Общността. Ако ЕП отхвърли Лайен, Европейският съвет трябва да предложи друго име за председател на ЕК в срок до един месец.


Всички новини от категория Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com