Предупреждения за режим на тока във Великобритания

Ако се стигне до тази мярка, потребителите ще бъдат предупреждавани един ден предварително

Предупреждения за режим на тока във Великобритания | StandartNews.com

Във Великобритания предупредиха от Националното електрозахранване, че шансовете за недостиг на газ през зимата се увеличават и е възможно на места да бъде въведен режим на тока.

Тричасов режим на тока може да постигне британските домакинства през зимата, ако Владимир Путин прекъсне руските доставки на газ, предупредиха от Националното електрозахранване.

Ако се стигне до тази мярка, потребителите в някои части на страната ще бъдат предупреждавани един ден предварително. Ако се стнигне до спиране на тока, това ще става, когато има най-голямо потребление – рано сурин или по-вероятно във вечерните часове между 16 до 21 часа.

С режима се цели да се намали консумацията на електричество с 5%. Спешният план трябва да бъде одобрен от крал Чарлз III по препоръка на министъра на икономиката.

От компанията обаче уточняват, че сценарят с режима на тока е малко вероятен и до него може да се стигне само при голяма ескалация на енеригйната криза. Британските медии припомниха незабавно, че по време на кампанията за премиер на страната Лиз Тръс обеща, че няма да има режим на тока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай