Стрелба с жертви в центъра на Брюксел

Стрелба с жертви в центъра на Брюксел  | StandartNews.com

Брюксел. Най-малко двама души бяха застреляни вчера близо до Музея на евреите в Брюксел, предаде Би Би Си.  Трети човек бе сериозно ранен, съобщиха от спасителните служби. Атаката била извършена в късния следобед.

Загинали са двама туристи от Тел Авив и портиерът на музея. Тежко е била ранена доброволка към институцията.

Вчера е задържан един от двамата мъже, участвали в нападението, но статутът му е променен от заподозрян на свидетел, става ясно от информация на белгийското вътрешно министерство.

Кола с марка ауди паркирала близо до входа на музея. От нея слязъл мъж. Последвал го шофьорът, който оставил на земята две чанти и открил огън по минувачите. След това се качил обратно в колата и избягал. По случайност в квартала, където станал инцидентът, се намирал външният министър на Белгия Дидие Рейндерс. Той станал и един от първите очевидци на драмата.

"Чух изстрели, започнах да тичам и видях тела на земята", коментира министърът. Той заяви, че е шокиран от нападението и мислите му са за загиналите жертви. По-късно на мястото на инцидента пристигна и вътрешният министър.

Засилени мерки за сигурност има след атентата.  Нападението е резултат от постоянното подстрекателство към омраза срещу евреите, каза израелският премиер Бениямин Нетаняху. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай