Жалко! Голяма битка и сбогом, Токио

България загуби полуфинала от Германия и отпадна от олимпийската квалификация в Берлин

Жалко! Голяма битка и сбогом, Токио | StandartNews.com

Националният ни волейболен тим се прости с надеждите си класиране на Олимпиадата в Токио. В полуфинален мач на турнира в Берлин нашите състезатели загубиха от домакина Германия с 1:3 гейма - 20:25, 23:25, 25:20 и 23:25.

След победата над Сърбия вчера треньорът на българите Силвано Пранди анализира : "Вървим възходящо, въпросът е кога това ще спре". Тази интересна сентенция за жалост намери отрицателния си отговор в полуфиналната битка с немците.

Домакините бяха бурно подкрепяни от трибуните, но в залата имаше и немалка българска агитка, която опита максимално да даде сили на нашите волейболисти.

След слабо начало, опит за стабилизиране на играта  ни и силен финал за германците, загубихме първия гейм с 20:25.

Вторият гейм бе драматичен във втората си част, когато стигахме и на точка от съперниците. В крайна сметка, за съжаление пропуснахме важния момент в мача и отново загубихме - 23:25.  

Нашите момчета най-накрая показаха възможностите си и изиграха отличен трети гейм. Водени от капитана си Виктор Йосифов, те спечелиха с 25:20 и оставиха живи шансовете си в мача - 1:2 гейма.

Голяма битка имаше в четвъртия гейм. Липса на концентрация в решитерни моменти обаче попречи на момчетата на Силвано Пранди. След евтино изгубени точки отстъпихме с 23:25.

Така немците отиват на финала, където утре ще играят с Франция за заветната виза на Олимпиадата в Токио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай