Завръщането на Херо

Завръщането на Херо | StandartNews.com

Спецът рискува с "Ботев", но досега не е губил

Тандем Мъри Стоилов - Димитър Димитров. Звучи невероятно, че двама от най-големите звезди в треньорската професия се съгласиха да работят заедно. Факт е, проектът "Ботев" успя да стори наглед невъзможното. Да, Херо и Мъри са страхотни приятели. Но и индивидуалисти в занаята, които не търпят много чужда намеса. А екипът предполага постоянно съобразяване с мнението на другия.

Причините Херо да стане спортен директор на "Ботев" не са една или две. Основната е безпаричието в Бургас. "Черноморец" отдавна отесня на дългуча. Митко кърпеше всяко лято и всяка есен отбор и бюджет. Но наливането в бездънната каса, останала след голямото харчене преди години, се оказа непосилна задача дори за доказан спец. Всички искрено се надяват другата причина да е здравето. Херо водеше не само битката с рака на стомаха, за която всички знаят. Семейството му буквално беше връхлетяно от куп тежки болести. Няма нужда да бъдат вадени на показ. Важното е нещата да са тръгнали и безспорен капацитет като Димитров най-после да заработи на спокойствие.

Факт е, Херо пое огромен риск с "Ботев". Да не забравяме, че той беше големият любимец на "Лаута" години наред. "Локомотивците" обичат завинаги, когато някой влезе в сърцата им. Такъв беше случаят и с бургазлията. Но няма как да простят преминаване в омразния съперник.

Другото голямо препятствие пред Херо ще са свръхочакванията. Тандемът с Мъри плюс парите на Цветан Василев предполагат титла и нищо друго. Плюс победен ход в Европа. Заскърца ли някъде "жълто-черната" машина, негативите ще отидат в двамата приятели. И призивите към Херо да си ходи на "Герена" или "Лаута" няма да закъснеят, в това трябва да бъдете сигурни.

Тънка е и "синята" струна, по която играе Димитър Димитров. На "Герена" го очакваха с отворени обятия години наред. Херо беше вечният спасителен вариант. Работата в "Ботев" може да затръшне вратата, защото и запалянковците на "Левски" помнят дълго. Отсега мнозина "сини" беснеят, че любимецът им е избрал финансовия рай в Пловдив пред изпадналия в криза столичен тим.

Факт е обаче, досега Херо рискуваше многократно и винаги успяваше. Хвърли се от женския футбол в мъжкия и създаде явлението "Нефтохимик". Взе титла с "Литекс", после дубъл с "Левски". Постигна отлични резултати при покойния Георги Илиев и във "Велбъжд", и в "Локо". Не може да бъде укоряван и за свършеното с националите. Вярно, още няма сериозен успех в Европа. И може би това е голямата му болка, която иска да излекува в Пловдив. Направи ли го, ще покачи и без това високата цена, която има като футболен капацитет. Но провал може да насочи завинаги кариерата му към петродоларите в Близкия изток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай