Заралии се изнасят в Града на люляците

Заралии се изнасят в Града на люляците | StandartNews.com

Стара Загора. Еуфорията в Града на липите преди финала за Купата на България между "Берое" и "Левски" е пълна.

Футболисти и треньори, фенове и общинари, предприемачи - всички заралии живеят със сладкия спомен от 2010 г. Тога за пръв път беройци спечелиха ценния трофей, а цяла нощ градът будува, заедно с футболистите. Мачът бе пак в Ловеч, а сегашния наставник на тима – Петър Хубчев, има амбицията да се реваншира за оня загубен финал. Тогава той бе треньор на другия, загубилия финала отбор - Черноморец /Поморие/. Селекционерът скри своите момчета далеч от всякакви любопитни погледи. Отборът остана на лагер край Града на люляците веднага след мача с "Литекс" в събота. Оттогава никой нищо не е чувал за тима, не се знае дори къде тренира отборът. Според неофициална информация Хубчев е предпочел спокойствието на Севлиево. Според други пък беройци отдъхвали в резиденцията на благодетеля на "Литекс" Гриша Ганчев, надъхвани да отмъстят за ловешки тим, който бе отстранен на полуфинала от Левски.

„Всички 3500 билети са разпродадени, оставихме съвсем малко, който са за наши фенове от София, Бургас, Пловдив, Велико Търново", каза председателят на фенклуба на Берое Александър Мечев. Интересът на запалянковци от други градове за финала бил огромен. Хората на Дучето от ЦСКА дори са поискали да дойдат до Стара Загора и да пътуват със старозагорските фенове, но те им отказали категорично. За специалната хореография, която готвят феновете, е било поръчано 45-метрово зелено-бяло знаме с емблемата на Стара Загора и Берое. То щяло да покрие целия сектор с феновете, за да се получи едно развълнувано море в бяло и зелено.

Първа щяла да тръгне, още преди обяд, основната група от 10-ина автобуса, съпровождана от полицейски патрулки. Тъй като е работен ден обаче повечето фенове щели да пътуват с коли и микробуси в ранния след обяд. Фенклубът вече призова работодателите в Града на липите да освободят запалянковците по-рано и повечето са се съобразили с желанието им.

Общинарите също се стягат за мача на годината като за празник. На централния площад пред кметството ще бъде монтирана огромна видеостена, от която всички фенове ще наблюдават срещата, която БНТ ще предава директно. Почти сигурно е, че и част от общинското ръководство ще стиска палци на живо за отбора на града, както наричат "Берое". Известно е, че кметът Живко Тодоров е върл бероец. Приятелката му Нели преди време пък бе Мис-фенка на "Берое". Дали самият старозагорски градоначалник ще бъде на стадиона в Ловеч или пък някой от заместниците му до снощи не беше ясно. Но така или иначе по-първите хора на Стара Загора също ще бъдат в Града на люляците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай