Започна чистката в "Лукойл Академик"

Клубът преговаря с двама гърци за треньорския пост

Започна чистката в "Лукойл Академик" | StandartNews.com

След като освободи треньора Оливер Костич, "Лукойл Академик" показа вратата и на хърватина Павле Марчинкович. Управата прецени, че на този етап отборът няма да има нужда от услугите на двуметровото крило и е по-добре той да си потърси друг тим, в който да продължи сезона.

Марчинкович не бе картотекиран за НБЛ и участваше само в двубоите от турнира Еврокъп, но и там "студентите" разполагаха с достатъчно изпълнители, включително с петима други чужденци, които се смята, че имат класата и качествата да защитят достойно името на клуба в оставащите срещи в Европа.

"Павле беше доведен, за да помогне на отбора в подготовката. Постепенно Костич успя да прокара пред мен, че трябва да остане. Той е чудесно момче и аз му благодаря за това, което показа, но ние имаме доста играчи на тази позиция", заяви изпълнителният директор на "Лукойл Академик" Сашо Везенков, който бе много доволен след победата на баскетболния шампион над "Асесофт" в Румъния, в петия си мач в група "Е" на Еврокъп. "Студентите" се наложиха с 85:72, водени от временния си треньор Мирослав Ралчев.

Следващата сряда българите посрещат "Апоел" (Мигдал) в "Арена Армеец София".

Везенков изчакваше разговор с боса Валентин Златев, за да обяви името на новия селекционер на отбора. Той потвърди, че става въпрос за грък, но стана ясно, че преговори са водени с двама - Димитрис Галанис и Димитрис Прифтис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай