Заплатите на "Ботев" през друга банка

Заплатите на "Ботев" през друга банка | StandartNews.com

Играчите на "Ботев" получиха заплатите си преди броени дни, но не през КТБ, а през друга банка, научи "Стандарт". Причината е замразените сметки на клуба в банката на Цветан Василев. Парите бяха раздадени от клубната управа преди реванша за Лига Европа с "Либертас". Освен за играчите, изплащането на заплатите бе важно и за клуба, тъй като с това бяха запазени някои от звездите на "канарчетата".

Според запознати имало индикации, че най-добрите футболисти на пловдивския "Ботев" вече били с единия крак извън отбора и преговаряли с други тимове. Няма да могат да си тръгнат обаче поне още два месеца, тъй като това е времето за разтрогване на договорите по вина на клуба, обясниха запознати. От петък в отбора тече и подписването на новите договори, като таванът на заплатите е 3000 евро месечно. Засега сметките на клуба в КТБ са запорирани до 21 юли. След тази дата ще стане ясно как ще се справя с финансите най-старият български отбор. Предполага се, че сметките ще бъдат прехвърлени към "Креди Агрикол България".

Междувременно председателят на съвета на директорите на "Ботев" Пловдив Иван Джиджев обясни, че положението при "канарчетата" е много тежко заради проблемите на спонсора Цветан Василев и основната банка КТБ. Бюджетът е драстично намален, а пари има само за едно много кратко бъдеще. Не било ясно дали другият месец футболистите и служителите ще си получат заплатите. Тогава играчите ще трябва сами да избират да останат ли в отбора, или да си търсят другаде мястото, където ще получават заплати. В момента не могат да им бъдат предложени по-високи възнаграждения, нито пък някакви премии. Под заплаха е и амбициозният проект на Цветан Василев - новият стадион "Христо Ботев", чийто ремонт започна и в който се очакваше спонсорът да налее близо 17 милиона лева. В момента строежът на стадиона, който бе сринат до основи, е замразен. Стопирана е и стартиралата сделка с Община Пловдив за закупуване на земята под съоръжението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай