Зафиров: ЦСКА ми дължи 60 000, Радуканов ще си тръгне

Зафиров: ЦСКА ми дължи 60 000, Радуканов ще си тръгне | StandartNews.com

София. Бившият треньор ЦСКА Адалберт Зафиров заяви, че от клуба му дължат 60 000 лева. Той прогнозира също, че настоящият наставник на "армейците" Милен Радуканов по-скоро ще напусне отбора през лятото.

Зафиров говори два дни след поражението на ЦСКА с 1:2 от "Левски".

"Твърде вероятно е Милен Радуканов да си тръгне от ЦСКА през лятото. В ЦСКА понякога се вземат прибързани решения. Такива бяха освобождаването на Стойчо Младенов, после на Миодраг Йешич. Моята смяна също бе след първата загуба", сподели в "Студио Дерби" бившият играч и наставник на ЦСКА, цитиран от БГНЕС.

Запитан за делото си за неизплатени заплати срещу клуба, той отговори: "Случаят ми е доникъде. Смешно е ЦСКА да е опрял до моите 60 000 лева. Бил съм в този отбор, докато някакви чужденци като Грило, Спрокел и Томас си взеха по 100-200 000 евро и си заминаха. ЦСКА трябва да ми плати до 6 май, вече съм внесъл в Лицензионната комисия решенията на Софийския градски и Софийския районен съд, където имаше дела на отбора срещу мен, които паднаха".

Така Зафиров намекна, че "червените" не би трябвало да вземат лиценз за Европа, ако не изплатят задълженията си към него и други, чакащи пари от "Армията".

По повод шансовете на ЦСКА за място в Европа след загубата от "Левски" с 1:2, той добави: "Има мач с "Ботев". ЦСКА ще спечели срещу "Ботев". На "Българска армия" всички отбори играят изключително трудно. Там ЦСКА винаги побеждава".

Зафиров не забрави да засегне темата и с Мишел Платини, който според него е доста проблемен играч. "С Мишел Платини работих два пъти и имах проблеми. Много своенравен и тежък характер. Ръководството го харесва и той се възползва от това. Но е един от най-стойностните чужденци, идвали в ЦСКА", продължи той.

Оценката му за Вечното дерби в събота бе следната: "На фона на останалите дербита напоследък, това бе най-доброто, като изключим първото полувреме, в което нямаше идея и острота. Второто полувреме бе доста по-добро, ЦСКА играеха по-добре, стигна се до изравняване с нов гол-шедьовър. Левски пак се върна в мача и взе инициативата. Спас Делев според мен отигра добре онази ситуация, просто топката му попадна на по-слабия крак. Анисе можеше да падне за дузпа с червен картон. Левски имаха своя шанс в края, а ЦСКА проспа ситуацията".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай