Забраниха на сина на Ламиан Диак да се занимава със спорт

Забраниха на сина на Ламиан Диак да се занимава със спорт | StandartNews.com

Папа Масата Диак- синът на бившия президент на Международната асоциация на атлетическите федерации Ламин Диак бе отстранен от спорта доживот.

Бившият консултант на асоциацията е един от четиримата, който получиха наказания. Сред тях са и функционерите на руската лека атлетика - Валентин Балакничев и Алексей Мелников, който бяха обвинени с множество нарушения на антидопинговите правила. Гейбриъл Дол, бивш антидопингов директор на ИАФ, пък получи петгодишно наказание. В официалното изявление на ацосиацията се казва, че по-леки наказания не биха били кореспондиращи на извършените нарушения.

Четиримата получиха обвиненията във връзка с плащане в размер на 435 000 британски лири от рускинята, участвала в Лондонския Маратон Лилия Шобукова, като се предполага, че е то е било за прикриване на употреба на допинг. Бегачката получи 38- месечно наказание, което впоследствие бе намалено със 7 месеца, след като тя се съгласи да съдейства на Световната антидопингова организация.

Русия получи забрана да участва във всякакви международни състезания, след като доклад на УАДА обвини правителството на страната в спонсориране на допинга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай