"Юнайтед" губи Рууни заради контузия

"Юнайтед" губи Рууни заради контузия | StandartNews.com

Лидерът на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни отпада за неопределено време от състава на мениджъра Луис ван Гаал. Причинта е контузия, получена в мача с "Лестър" през миналия уикенд. Не е ясно колко време ще му трябва за възстановяване. Това призна самият холандец. Проблемите му са в глезена.

"За съжаление, проблемите на Уейн са по-големи, отколкото първоначално очаквахме. Контузията му е наистина гадна. С всеки ден става по-зле, вместо по-добре, което малко ме притеснява. Но сега той е в ръцете на лекарите."

"Сега трябва да се работи с физиотерапевтите, за да направят глезена му далеч по-силен, затова този период е много важен за него. Засега се подготвя много добре в стаята за рехабилитация, чакаме го скоро да започне и да тренира", сподели Ван Гаал.

Освен капитана си, холандецът няма да може да използва още трима футболисти. Това са Маркос Рохо, Андер Ерера и Фил Джоунс. Аут до края на сезона е Люк Шоу. Джеси Лингард обаче се завръща след лек проблем и дори се очаква да бъде титуляр.

"Рохо се контузи по същия начин, по който и миналата година - на тренировка. Ще видим колко време ще отсъства. Лингард ще се завърне, което е добре и така общо списъкът ми с контузени наброява шестима души", сподели Ван Гаал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай