Юбилеен гол за Рууни в края на сезона

Юбилеен гол за Рууни в края на сезона  | StandartNews.com

"Юнайтед" завърши сезона на 5-о място

"Манчестър Юнайтед" завърши сезона в английската Висша лига на пето място, след победа над "Борнемут" с 3:1 късно снощи. Мачът трябваше да бъде изигран в неделя следобед, но бе отложен заради фалшива бомбена заплаха на "Олд Трафорд".

Срещата се оказа историческа за нападателя на домакините Уейн Рууни, който отбеляза своя гол номер 100 на собствен терен с екипа на „червените дяволи". Попадението падна в 43-ата минута, след центриране отляво на Антони Марсиал. Това бе и единственото по-запомнящо се нещо през първата част.

Второто полувреме започна с натиск на "Юнайтед", който сътвори няколко добри атаки. Една тях завърши с претенции за дузпа от страна на Хуан Мата, но реферът Джон Мос не посочи бялата точка. В 54-ата минута халфът на домакините Майкъл Карик нацели напречната греда, след като ударът му рикошира в гърба на защитник на гостите.

Добрата игра на "Юнайтед" продължи и в 74-ата минута Маркъс Рашфорд удвои резултата с изстрел от наказателното поле. Ашли Йънг се разписа за 3:0 три минути преди изтичането на редовното време. Той бе изведен сам срещу вратаря на "Борнемут" Адам Федеричи от Уейн Рууни, който с перфектен пас разцепи защитата на гостите.

В добавеното време централният бранител на "Юнайтед" Крис Смолинг си отбеляза автогол, с който бе оформено крайното 3:1.

Така "червените дяволи" останаха на пето място в крайното класиране с актив от 66 точки, колкото има и "Манчестър Сити", но градският съперник е с по-добра голова разлика. През следващия сезон "гражданите" ще играят в Шампионска лига, а "Юнайтед" ще вземе участие в Лига Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай