Йоканович: Играчите още не се разбират достатъчно

Йоканович: Играчите още не се разбират достатъчно | StandartNews.com

София. Старши треньорът на "Левски" Славиша Йоканович говори днес пред представителите на медиите на брифинг преди двубоя от 12-ия кръг на първенството срещу Локомотив София. Той заяви, че тимът трябва да играе още по-силно срещу "железничарите", отколкото се е представил срещу Славия в предния кръг. Йоканович каза още, че играчите му има върху какво още да работят, за да започнат да се разбират по-добре на терена.

"Станислав Ангелов и Цветан Генков са много близо до това да бъдат с нас и да могат да играят. Смятам обаче, че това щеше да е риск и можеше да е голяма глупост да ги пуснем в игра, а след това да ги загубим за няколко месеца. Надявам се те да бъдат готови за дербито ЦСКА, а може и още за мача за Купата", каза Йоканович.

"Локомотив София разполага с един много добър и опитен халф в лицето на Маркиньос. Ние трябва да се съобразим и с Гаел, който е важен футболист и би могъл да е много опасен. Взеха Йованович от Сърбия, който е много стабилен и важен футболист, но още не е показал качествата си. Той има много добър ляв крак, изпълнява добре статични положения и също е играч, който може да ни създаде главоболия. Локомотив е отбор, който се справя добре при статичните положения и показва голям характер. Аз не познавам нито един български съдия, не познавам и треньора на Локомотив София, за да ги коментирам", добави специалистът.

"Няма никакъв друг повод Цонев и Вутов да са в групата, освен че съм доволен от тях. И друг път съм казвал, че те са проект на "Левски", който ние трябва да развием. Разбира се, че е необходимо и време, но смятам, че Вутов скоро ще бъде готов, за да решава нещата. Същата роля може да има и Цонев, но с него трябва да се работи внимателно, както направихме и с Вутов. Няма защо да се мерим с други отбори. За нас най-важно е да преборим себе си. Да се мерим с Ботев и Лудогорец? Може да намерим някой друг с който да се мерим след време", каза още Йоканович.

"Досега нямахме лесен мач, освен този с Нефтохимик. За да спечелим утре трябва да сме интелигентни. Не очаквам да сме като Барса и Байерн, трябва да правим стъпка по стъпка, както в предните мачове. Футболът не е само ритане на топката и тичане, очаквам отборът ми да знае какво прави на терена и защо го прави. Най-тежко е да научиш играчите да разбират играта. Когато един играч е дошъл в "Левски" трябва да е научен на тези неща, а не аз да го уча тепърва. Винаги има вариант да сгреша с някой мач в началото, но срещата продължава час и половина. Затова си оставям козове за накрая, защото футболът е непредвидима игра и нищо не се знае, затова ще говорим утре след мача", продължи треньорът на "сините".

"Играчите още не се разбират достатъчно. Трябва да се разбират така, че всяко тяхно действие да бъде автоматично. Не трябва да им е нужно много време да вземат решения на терена. Не мога да науча хора на 31 години да шутира към вратата, не мога да направя Гари по-бърз, отколкото е в момента. Исках да кажа, че когато идваш в "Левски" тези неща трябва да са ти ясни. Затова ние на тренировките започваме с пасове", уточни Славиша Йоканович.

"Срещу Локомотив София трябва да играем по-добре в сравнение с мача ни със Славия. Ако играем по същия начин, ще ни е необходим и късмет, за да стигнем до трите точки. Срещу Славия не стояхме добре в тактическо отношение. Важно е как ще играе нашият тим. Смятам, че подобрихме играта си при статични положения, както и в атака. Гари Родригес е бърз и силен по фланга, Ларсен Туре ни даде тактически неща, които преди това нямахме. Мирослав Иванов играе все по-добре и по-добре. Макриев трябва да почне да вкарва, така както го е правил по време на цялата си кариера", коментира още сърбинът.

"Не очаквайте големи изненади в състава ни. Може да има такива, но те ще бъдат малки. Дали Мюлдер ще играе? Елате утре на мача и ще видите, но ви казах, че няма да има големи изненади", завърши Славиша Йоканович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай