Япония: Няма решение за отлагане на олимпиадата

Игрите ще са през 2021 прогнозира член на МОК

Япония: Няма решение за отлагане на олимпиадата | StandartNews.com

Няма все още решение за промяна на сроковете за провеждане на Лятната олимпиада в Токио през 2020 г. Товя обяви на пресконференция главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга, предаде ТАСС. 

"Международният олимпийски комитет не ни е информирал за промяна на сроковете за провеждане на игрите", каза той.

По-рано членът на МОК Дик Паунд, цитиран от Ройтерс, заяви, че комитетът е решил Олимпийските игри, планирани за това лято в Токио, да бъдат отложени заради пандемията на новия коронавирус.

Днес се очаква телефонен разговор между японския премиер Шиндзо Абе и президента на МОК Томас Бах, на който ще обсъдят по-нататъшната съдба на игрите с оглед на ситуацията с разпространението на коронавируса. Днес японският вестник Санкей съобщи, че Япония е готова да се съгласи на отлагане с максимум една година.

Австралия и Канада вече обявиха в понеделник, че няма да участват на Олимпиадата това лято заради рисковете от епидемията. Олимпийският комитет на САЩ също призова за отлагане на игрите, съобщи Ройтерс.

Международният олимпийски комитет (МОК) е решил Олимпийските игри в Токио тази година да бъдат отложени заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс, като се позова на члена на МОК Дик Паунд. Австралия и Канада вече обявиха в понеделник, че няма да участват на Олимпиадата. "На основата на информацията, с която разполага МОК, беше взето решение за отлагане", е казал Паунд пред Юс Ес Ей Тудей. "Параметрите за по-нататък не са определени, но игрите няма да започнат на 24 юли, толкова знам", е съобщил Паунд.  Пред Ройтерс той е заявил, че едногодишно отлагане изглежда като най-доброто решение. Това означава, че игрите, планирани за 24 юли - 9 август тази година, вероятно ще бъдат проведени през лятото на 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай