Всеки казва - аз съм най-добър. До следващия път

Поредните скандали около Футболист на годината у нас

Всеки казва - аз съм най-добър. До следващия път | StandartNews.com

Димитър Илиев беше избран за номер едно у нас в една от най-слабите години за българския футбол в историята. Този факт несъмнено поражда трудности при избора,още повече, че нямаме големи звезди. Имаме и традиционните обидени. 


31-годишният Илиев имаше успешна година на клубно ниво, като изведе "Локомотив" до Купата на България след победа над градския съперник "Ботев" на финала. А през есента излезе начело в голмайсторската листа на efbet Лига

.Нападателят все още чака да изиграе дебютния си мач за националния отбор, въпреки че получи първа повиквателна от селекционера Георги Дерменджиев през ноември.

Именно тук той беше сериозно атакуван и от свои колеги, и от някои медии. Играчът на Черно море Стефан Станчев нарече церемонията "фарс". Медии, стоящи близо до клуба на втория в класацията Антон Недялков, нарекоха гласуването "куриозно".


Най-далеч като че ли стигна националът Божидар Краев. Той не само бе обявил, че се смята за наследник на отказалия се от държавния тим Ивелин Попов, но и публично попита : "Защо аз не съм футболист на годината?" Всеки има право на самочувствие и достойнство, но когато си получил едва 4 точки в класацията...

Оставането на фаворита Антон Недялков на второ място за някои се приема и като наказателен вот от журналисти, приближени до ЦСКА. Недялков е доста недолюбван от червените фенове. Заради факта, че избяга от ЦСКА първо в Далас, а след това тихомълком стана играч на Лудогорец.


Така, че един от основните философски въпроси във футбола - кой е най-добър, ще го оставим без отговор до следващия януари... При поредната класация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай