Войник на НАТО бере душа в Неапол

Войник на НАТО бере душа в Неапол | StandartNews.com

Неапол. Неапол преживя радостна, но и страховита нощ около двубоя между "Наполи" и "Марсилия" (3:2). Войник на НАТО се озова в болница с разбита глава, след като бе замерян с камъни от тифози. Той бил облечен с фланелка на домакините. Италианците обаче го помислили за провокатор от Марсилия и го повалили на земята със залп.

10 полицаи пък са ранени покрай различните инциденти в града. Ултраси пробваха да разбият кордона и да теглят здрав бой на гостуващата агитка, докато тя обикаляше историческия център на града. Спецчастите обаче успяха да отбият щурма. Арестувани са двама неаполитанци, въоръжени с "пеперуди".

Инцидентите съвсем не спряха до тук. Автобусът на "Марсилия" бе подложен на обстрел като влак от Дивия запад по пътя си до стадион "Сао Паоло". Служителите на реда се справяха със засада след засада. В крайна сметка обаче една бутилка се разби в стъклото на предната врата, но не го счупи.

2000 французи се изсипаха в Неапол, като 180 от тях бяха без билети. 60 пък въобще не стигнаха до стадиона. Автобусът им беше спрян извън града и задържан. Причината - в него откриха огромно количество хладно оръжие - брадви и мачете. "Искам да благодаря на полицията. Тя се справи с доста тежка ситуация. А това дори не е фазата на елиминациите. Беше доста горещо", обяви президентът на "Марсилия" Венсан Лабрюн. Колегата му Де Лаурентис пък бе принуден да успокоява тифозите с мегафон.

Атака с кирки окървави Амстердам

Войната между агитките на "Аякс" и "Селтик" продължи с нова сила в Амстердам. Осем полицаи бяха пратени в болница, а 16 фенове са арестувани след меле пред кръчма. Холандски ултраси атакуваха "Стария моряк", в който се бяха настанили запалянковци от Глазгоу. Те били маскирани и въоръжени с кирки. Гостите обаче дали сериозен отбор с бутилки, чаши и пепелници. В мелето взели участие около 50 души. Шотландците започнали да млатят здраво дошлите да въведат ред полицаи заради оранжевите им отличителни жилетки. Осем униформени са били с разбити носове. "Аз бях в града по бизнес. Нямах нищо общо с мача, но всичко отиде по дяволите. Това си бе постановка. От едната страна удряха феновете на "Аякс", а от другата полицаите. Трябваше да се бия за живота си", обяви 40-годишният британец Бари Къриър от Ланкшър за "Дейли рекърд". В Амстердам въпреки предупрежденията се изсипаха 10 000 шотландци. Повечето от тях прекараха часовете до мача в квартала на червените фенери. Именно там бяха спипани от ултрасите на "Аякс". Последните пък гордо провесиха наказаните шалове и знамена на трибуните.

В първата среща между двата тима през октомври холандската агитка пробва нахлуване на "Паркхед", бясна от отсъдена дузпа в полза на "Селтик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай