Вълчев и Костадинова спечелиха веригата "А1 атлетика за младежи"

Министър Красен Кралев и топ атлети наградиха призьорите

Вълчев и Костадинова спечелиха веригата "А1 атлетика за младежи" | StandartNews.com

Талантливите Лазар Вълчев (Лудогорец Разград) и Вержиния Костадинова (СКЛА Добруджа Добрич) са победителите в четвъртото издание на популярната младежка верига "А1 атлетика за младежи", която се организира от БФЛА и водещия български телеком А1. Финалът на тазгодишното издание бе в "Асикс Арена" в София и бе уважен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, олимпийската шампионка от Буенос Айрес и световна в тройния скок до 20 г Александра Начева, сребърния медалист на чук от игрите Адриан Андреев, най-бързия български млад атлет Веселин Живков и водещия ни спринтьор при мъжете Денис Димитров. Всички те изгледаха финалните състезания в трибоя и се включиха в награждаването на най-добрите. Всички участници във финалите получиха атрактивни награди от А1, които им бяха връчени лично от министър Кралев. Той награди и победителите в днешното финално състезание, както и тези в генералното класиране от "А1 атлетика за младежи".

"Поздравявам БФЛА и А1, които за четвърта година направиха тази верига. Финалистите днес имат за пример тук най-големите български таланти до които могат да се докоснат, да разговарят с тях и да черпят от техния опит. Пожелавам ви да ги надминете по резултати. Благодаря на Българската федерация по лека атлетика на А1, че продължават да мислят за детската атлетика", заяви при награждаването министър Красен Кралев.

Във финалното състезание в "Асикс Арена" победата при момчетата (60 м, скок на дължина и 800 м) бе за Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград), който събра днес 544 т (272 т, които на финала се умножават по 2). В генералното класиране за веригата Вълчев има 1366 т. Втори в София е Георги Ганджулов (Рилски атлет – Самоков) - 494 т. Той взе среброто и в крайното подреждане с 1258 т. Трети е Христофор Божанов (Лудогорец - Разград) с 392 т и 989 в генералното класиране.  При девойките тоталната доминация през годината на Верджиния Костадинова (Добруджа – Добрич) продължи и днес с победа в трибоя (60 м, скок на дължина и 600 м) с 215 т, които бяха умножени по 2 по регламента за финал и общо тя получи 430 т. В генералното класиране тя има 1087 т. Втора е Никол Ангелова (СК Звездите - Петрич) с 370 т от днес и общо 937 т, а трета е нейната съотборничка Ванеса Йончева с 370 т от днес и 917 за финал. Да помага в организацията на стартовете днес се включи и световния шампион на 200 м в зала от Токио 91 Николай Антонов- Таланта.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай