Владо Вълев с почетен плакет на Варна

Владо Вълев с почетен плакет на Варна | StandartNews.com

Варна. Кметът на Варна Иван Портних награди с почетния плакет на града световния шампион по кикбокс Владо Вълев. Само преди няколко дни приключи световното първенство в Бразилия, където варненецът беше определен за най-добър и техничен състезател на шампионата. На същото първенство Милен Маринов от СК ТИМ спечели бронзов медал и получи наградата на кмета.

Владо Вълев се появи на тържеството със синина под лявото око. Шампионът призна, че има още доста контузии. На косъм заради травми било участието му в Бразилия, където той се състезава в кат. до 71 кг, но е отишъл 69 кила. Излекували са го в спортния диспансер във Варна. Негов диетолог е съпругата му, която знае и приготвя перфектно салати и месо, за да поддържа теглото си Владо.

Скоро синът му Станислав ще направи 2 години. Ще спортува, но не и да се състезава, каза именитият баща. Според него да си спортист в България е много тежко. "Скоро ще навърша 30 години, а нямам един ден трудов стаж", каза той.

На тържеството присъства президентът на конфедерацията по кик бокс и муай тай Боян Колев, треньори и гости.

Варненският пилот Тодор Славов, който стана балкански шампион по автомобилизъм тази година, връчи спечелената купа на кмета Иван Портних. Един от най-добрите български автомобилни пилоти е посланик на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 г. Колата е изцяло брандирана с логото на морската столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай