Владинова завърши седма на олимпиадата

Владинова завърши седма на олимпиадата | StandartNews.com

Българската представителка в индивидуалния многобой в художествената гимнастика Невяна Владинова завърши на седмото място със 70,733 т. Тя бе на пета преди лентата с която с завършваше многобоя. Владинова направи грешка и това я извади от шестицата.

"Съжалявам за глупавата грешка на лента. Много ме е яд, коментира след финала Владинова. - Все пак съм доволна от цялото състезание".

Единствен медал, който България има в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на олимпиада е на Адриана Дунавска. Тя спечели сребро в многобоя на игрите в Сеул 1988 г. На олимпиадите в Барселона 1992 и Атланта 1996 Мария Петрова зае пето място. На последните игри в Лондон 2012 Силвия Митева зае осмото място в многобоя.

Титлата в Рио спечели изненадващо втората по сила руска гимнастичка Маргарита Мамун. Тя събра сбор 76,483 т. Това е първата й титла в многобоя в голяма състезание. Лидерката на руския тим Яна Кудрявцева, която е трикратна световна шампионка сбърка на бухалките в Рио и остана втора със 75,608 т. Бронзът е за Гана Ризатдинова (Укр) със 73,583 т.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай