ЦСКА срещу Левски! Един чакан финал

Битка за Купата по баскетбол между двата тима

ЦСКА срещу Левски! Един чакан финал | StandartNews.com

69- тото издание за Купата на България по баскетбол ще се проведе тази вечер. Бинката е между вечните съперници Левски и ЦСКА. Мачът ще се играе в зала “Арена София”, днес от 18:00 часа. Тимовете не са се срещали за приза от 1993 година, като тогавашният тим Левски Тотел взе купата на България.

Червените надделяха над Спартак Плевен на четвъртфиналите с 82:63, а след това играха с Балкан и победиха с 82:80 и така се класираха за финал. Ботевградчани виждаха финала до допълнителното време, но ЦСКА направиха нечуван обрат от шест точки пасив и приключиха мача със серия от 10:2. Победната точка направи звездата -  Таменанг Чо през последните секунди.

Левски също извоюва пътя си до финала по много труден начин. Отборът се наложи над старозагорския Берое с 85:87. Там те се чувстваха добре на терена, но на полуфинала спечелиха по изключително труден начин срещу Черноморец.

Левски достигнаха за шести път до финала благодарение на своите звезди – Алън Арнет и Златин Георгиев.

В сегашния сезон на Националната баскетболна лига “червените” и “сините” се срещнаха два пъти, като всеки от тях има по една победа.

Сблъсъкът днес ще бъде между двамата конкуренти и най – добри играчи на отборите в момента. Това са Алън Арнет за отбора на “сините” и  Таменанг Чо за “червените”.

Звездата на Левски е с актив от 23.5 точки при 61% стрелба от игра за среден коефициент 25.0 в играта си до момента.

Чо от своя страна води “армейците” със своите средни показатели от 16.5 точки, 11.0 борби, 3.5 асистенции и неговият коефициент е 24.0.

ЦСКА водят в общия брой призове през годините, които са 17, за сметка на Левски, които са с 15 отличия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай