Във волейболния "Габрово" плащат по часовник

Във волейболния "Габрово" плащат по часовник | StandartNews.com

София. Волейболистите на "Габрово" получават заплатите си в края на месеца. Парите се дават на точната дата и не закъсняват нито минута, похвалиха се президентът на отбора Николай Григоров и треньорът Любомир Герасимов.

Те благодариха на финансовия благодетел Цветан Василев, който четвърта поредна година помага на клуба. Играчите ще получат и премии за сребърните медали в първенството.

"Това беше много силен и успешен сезон за нас. Имаме и собствена детско-юношеска школа, през която са минали над 200 деца откакто е създаден клубът през 2006 година. Сега 70-80 деца вече тренират волейбол", заяви Григоров.

Вицешампионите чакат отговор дали ще получат "уайлд кард" за Шампионската лига следващия сезон. В сряда те са направили официално запитване до европейската конфедерация и чакат отговор до месец.

Габровци ще се стремят да запазят тима, но са хвърлили око на някои играчи, с които вече преговарят за новия сезон. "Имаме вариант да прилечем и чужденци", каза Герасимов.

От ръководството на клуба изказаха идеята за удължаване на първенството в България, за да може състезателите да са заети 8-9 месеца в годината, а не само 6 както е в момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай