Ван Гаал го удари на гаври с "Ливърпул"

Ван Гаал го удари на гаври с "Ливърпул" | StandartNews.com

Пивоварна превзема Острова с лика на Клопо

Мениджърът на "Ман Юн" Луис Ван Гаал за пореден път демонстрира острия си език и допълнително нажежи обстановката преди днешното дерби на Висшата лига между "Червените дяволи" и "Ливърпул". Двата тима ще мерят сили от 16,00 на митичния "Анфийлд". Холандецът захапа големия противник за неуспешните му опити от 26 години насам в гоненето на титлата.

"В момента сме в период на преход, но не виждам как ще ни сполети същата съдба като "Ливърпул". Не мога да си представя как това ще се случи на нас. "Ман Юн" е прекалено голям, твърде добре организиран и с отлична инфраструктура, а и се подобряваме всяка година", изгаври се с мърсисайдци Ван Гаал.

Междувременно мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп не остана длъжен на колегата си от "Олд Трафорд" и също вдигна градуса на напрежението. Колоритният германец разкри, че сър Алекс Фъргюсън се е пробвал да го прикотка за свой наследник през 2013 г.

"Двамата говорихме по този въпрос. За мен всичко това беше огромна чест. Но нямаше как да напусна "Борусия". Тук си през април и кроиш планове за следващия сезон, как правиш трансфери и накрая си тръгваш! Не така стоят нещата при мен. Трябваше първо да си завърша работата на "Сигнал Идуна Парк". Може да не звучи особено умно, но така ми харесва", отсече Клопо, който добави в типичния си стил: "За един мениджър това е сред най-хубавите неща, които могат да си се случат - да стоиш и слушаш Фъргюсън. Е, вярно, че ми отне 10 минути, за да разбера какво казва, но след това свикнах", завърши спецът. Освен това Клоп намери още една причина, с която да прикове вниманието към себе си. Харизматичният германец стана рекламно лице на безалкохолна немска бира за Англия. Колоритът и харизмата на Юрген са причината той да бъде избран със задачата да популяризира марката. "Страшно съм доволен от това партньорство, защото асоциирам вкуса на "Варщайнер" с дома. Баба ми и дядо ми имаха малка бирария и аз обичам хубавото пиво", призна Клопо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай