Вальо Йорданов: Не спирам Станка

Вальо Йорданов: Не спирам Станка | StandartNews.com

София. "Забравете, че съм спирал някога Станка Златева да тренира при Симо Щерев в Азербайджан, но ние не можем да финансираме подготовката й в чужбина", каза президентът на федерацията по борба Валентин Йорданов. Той заяви също, че се надява тя да поднови кариерата си.

"Имахме няколко разговора с нея и никога не е заявявала, че спира да се състезава. Искаше да си почине. Каквото е необходимо, правим за нея и ще продължим да го правим. Не сме я отписали и разчитаме на нея за следващата година, но тя сама трябва да вземе решение. Станка може да спечели още много медали, макар че след повече от година извън залата е страшно трудно да се върнеш на големия тепих. Бях й казал, че е хубаво да участва в турнир, за да поддържа тръпката. Предстои ни пак да говорим", уточни още легендарният ни борец.

Той поздрави Иво Ангелов за успехите и му пожела да бъде избран за Спортист на годината. "Ще бъда щастлив, ако това стане. Всичко, което зависеше от мен, направих", сподели пък европейският и световен шампион. Треньорът на класиците Армен Назарян, който въпреки олимпийските си титли никога не стана номер 1 у нас, заяви, че много ще се радва, ако Иво грабне големия приз в националната журналистическа анкета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай